Ongerept Cambodja

0 0 votes
Rating

Ongerept Cambodja

Cambodja is Angkor Wat, zeker. En nog zoveel meer! Je zult het ervaren in deze fietsvakantie door ongerept Cambodja, die eindigt in de bruisende hoofdstad Phnom Penh.

Afstand:

670 km

Zwaarte:

1

Etappes:

8

Reisduur:

2 à 2,5 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Angkor Wat, het grootste tempelcomplex ter wereld
2 Bruisend Phnom Penh
3 Authentiek, ongerept Cambodja

Explore the freedom!

Je avontuur begint in Siem Reap, van waaruit je de schitterende tempelcomplexen bij Angkor kunt bezoeken. Deze staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt alles op de fiets verkennen. Trek er gerust een paar dagen voor uit, het is zéér de moeite waard.

Daarna ga je op pad en fiets je door een streek waar zelden toeristen komen.
Via een licht heuvelachtige route fiets je richting het noorden van Cambodja. Het is ontspannen fietsen over mooie, rustige wegen. Onderweg kun je nog een paar fraaie (ruïne)tempelcomplexen bezoeken. Je komt door vele dorpjes en leuke stadjes. De natuur is prachtig en je geniet van vele vergezichten. 
Je volgt de machtige Mekong rivier richting het zuiden. Het blijft lekker fietsen over binnenweggetjes. Je steekt een aantal keren met pontjes de Mekong rivier over. De authentieke en soms eenvoudige dorpjes, de vele marktjes en de vriendelijke bevolking zullen je verrassen. Je kijkt je ogen uit en bent zelf ook een bezienswaardigheid!

Je bereikt na 8 etappes de bruisende stad Phnom Penh, waar het goed toeven is en waar we een fietstochtje hebben uitgezet langs alle bezienswaardigheden. Een bezoek aan het Koninklijk Paleis moet je beslist niet overslaan. Ook een bezoek aan de Killing Fields mag eigenlijk niet ontbreken.

Heb je ca. 2 weken de tijd en wil je fietsend een ongerept deel van Cambodja zien? Kies dan voor deze unieke fietsreis!

De route is uit te breiden, wij adviseren je graag over de diverse routemogelijkheden.
Abonneren
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments