Dwars door Cambodja

4.3 3 votes
Rating

Dwars door Cambodja

Een fascinerende fietsvakantie die je in drie landen brengt: Thailand, Cambodja en Vietnam. De nadruk ligt op Cambodja en vandaar ook de naam van deze tocht: ‘Dwars door Cambodja’.

Afstand:

1800 km

Zwaarte:

2

Etappes:

19 tot 27

Reisduur:

4 à 6 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Angkor Wat, het grootste tempelcomplex ter wereld
2 Bruisend Phnom Penh
3 Varen naar één van de Drijvende Markten
4 De herdenkingsmonumenten van de Killing Fields

Explore the freedom!

De fietsroute begint in Lad Krabang, een voorstad van Bangkok.  Je fietst over merendeels rustige wegen langs tempels, palm- en rubberbomenplantages, rijstvelden en viskwekerijen. Je  bezoekt een drijvende markt en ziet duizenden vliegende honden in de bomen hangen. Onderweg zie je een gigantische roze Ganesha,  Hindoestaanse god met een olifantenhoofd.

Na vijf fietsdagen steek je de grens met het ongerepte Cambodja over. De eerste drie etappes gaan over een grote weg. Maar dan bereik je Siem Reap, van waaruit je de schitterende tempelcomplexen bij Angkor kunt bezoeken. Het geheel staat vanzelfsprekend op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt alles op de fiets bezoeken. Trek er gerust een paar dagen voor uit, het is zéér de moeite waard.

Vervolgens fiets je, door een streek waar zelden toeristen komen, via een licht heuvelachtige route richting het noorden van Cambodja. Het is mooi fietsen over rustige wegen. Onderweg kun je nog een paar fraaie (ruïne)tempelcomplexen bezoeken. Dan volg je de machtige Mekong rivier richting het zuiden. Je steekt een aantal keren de Mekong over en fietst door authentieke, vaak eenvoudige dorpjes. Je kijkt je ogen uit en bent zelf ook een bezienswaardigheid!

Je bereikt de bruisende stad Phnom Penh, waar het goed toeven is en waar we een fietstochtje hebben uitgezet langs vele bezienswaardigheden. Vanuit Phnom Penh kun je de Killing Fields bezoeken. 
Je fietsvakantie gaat verder naar het zuiden. In het stadje Kampot, nabij de kust,  is het heerlijk relaxen. Van hieruit kun je bijvoorbeeld naar Rabbit Island of een peperplantage bezoeken. Of wat dacht je van een fietsrondje door de zoutvelden?

In het zuidoosten van Cambodja steek je de grens over naar Vietnam. We zijn er in geslaagd ook in de drukke Mekong Delta prachtige weggetjes te vinden. Een bezoek aan het tropische eiland Phu Quoc en een boottochtje naar drijvende markten behoren tot de mogelijkheden. Je ziet hoe wierookstokjes worden gemaakt en je zult genieten van de prachtige vergezichten. En natuurlijk zul je diverse keren met een pont(je) de rivier oversteken en vele (soms heel steile) bruggetjes bedwingen. Je eindbestemming is Ho Chi Minh City, van waaruit je op het dakterras van je hotel zult nagenieten van al je belevenissen.

De gehele fietsroute is nagenoeg vlak. Alleen na Siem Reap zijn een aantal etappes licht heuvelachtig. Het wegdek is overwegend goed, behalve de etappe naar Phnom Penh, waarvan ca. 17 km zeer slecht wegdek is.
Abonneren
Notify of
guest

3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
johan en Marjolein
johan en Marjolein
6 months ago
Rating :
     

Ik en mijn vriendin reden de tocht van Siem Rap naar Saigon in december 2023 en begin januari 2024. Wat een verrijkende trip was dit toch weer. opvallend hoe vriendelijk , behulpzaam de mensen er zijn. het lijkt of ze het woord ergernis niet kennen. Wij houden ook van de anarchie in het verkeer. alles kan , alles mag…. geen regels. Zalig om daar nu eens niet nagewezen te worden als je geen helm draagt…. jaja Ankor Wat is echt een Must See. nu hebben de koningen een paar Jachten , vroeger een paar tempels…. ongelofelijk. Integere momenten zijn er… Lees verder »

Hennie en Jeannette Schipper
Hennie en Jeannette Schipper
1 year ago
Rating :
     

Wij maakten deze fietsreis in november-december 2022. Heerlijk om 6 weken te fietsen in Thailand, Cambodja en Vietnam, 3 prachtige, verschillende landen, verschillende culturen; overal vriendelijke en behulpzame mensen. In onze periode was het erg warm, wij vertrokken vroeg in de ochtend om zo op het heetst van de dag over te zijn. De organisatie van AWOL was prima! De route is erg goed beschreven, de gpx een fijne aanvulling. Wij vonden de aanbevelingen voor de hotels en de tips voor de bezienswaardigheden ook erg handig. Wij genoten van het leven dichtbij de natuur, de geur van Azië, het eten (steeds… Lees verder »

Elly Vernooij
Elly Vernooij
1 year ago
Rating :
     

Het is een prachtige route.Fantastisch route boekje en GPX files. Goede tips voor hotels en bezienswaardigheden. Wij hadden onderschat hoe vochtig warm het daar is. Ambities mbt aantal km / dag bijgesteld en s ochtends vroeg bij zonsopkomst gaan fietsen. Angkor Wat is prachtig en Phnom Penh indrukwekkend. Fietsen door de Mekong Delta was het allermooist; al die bruggetjes, rivieren en landelijk terrein met dorpjes. Eindigen op Phu Quoc is een feestje. Goede tip vandaar naar huis te reizen