Dwars door Cambodja

0 0 votes
Rating

Dwars door Cambodja

Een fascinerende fietsvakantie die je in drie landen brengt: Thailand, Cambodja en Vietnam. De nadruk ligt op Cambodja en vandaar ook de naam van deze tocht: ‘Dwars door Cambodja’.

Afstand:

1800 km

Zwaarte:

2

Etappes:

19 tot 27

Reisduur:

4 à 6 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Angkor Wat, het grootste tempelcomplex ter wereld
2 Bruisend Phnom Penh
3 Varen naar één van de Drijvende Markten
4 De herdenkingsmonumenten van de Killing Fields

Explore the freedom!

De fietsroute begint in Lad Krabang, een voorstad van Bangkok.  Je fietst over merendeels rustige wegen langs tempels, palm- en rubberbomenplantages, rijstvelden en viskwekerijen. Je  bezoekt een drijvende markt en ziet duizenden vliegende honden in de bomen hangen. Onderweg zie je een gigantische roze Ganesha,  Hindoestaanse god met een olifantenhoofd.

Na vijf fietsdagen steek je de grens met het ongerepte Cambodja over. De eerste drie etappes gaan over een grote weg. Maar dan bereik je Siem Reap, van waaruit je de schitterende tempelcomplexen bij Angkor kunt bezoeken. Het geheel staat vanzelfsprekend op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt alles op de fiets bezoeken. Trek er gerust een paar dagen voor uit, het is zéér de moeite waard.

Vervolgens fiets je, door een streek waar zelden toeristen komen, via een licht heuvelachtige route richting het noorden van Cambodja. Het is mooi fietsen over rustige wegen. Onderweg kun je nog een paar fraaie (ruïne)tempelcomplexen bezoeken. Dan volg je de machtige Mekong rivier richting het zuiden. Je steekt een aantal keren de Mekong over en fietst door authentieke, vaak eenvoudige dorpjes. Je kijkt je ogen uit en bent zelf ook een bezienswaardigheid!

Je bereikt de bruisende stad Phnom Penh, waar het goed toeven is en waar we een fietstochtje hebben uitgezet langs vele bezienswaardigheden. Vanuit Phnom Penh kun je de Killing Fields bezoeken. 
Je fietsvakantie gaat verder naar het zuiden. In het stadje Kampot, nabij de kust,  is het heerlijk relaxen. Van hieruit kun je bijvoorbeeld naar Rabbit Island of een peperplantage bezoeken. Of wat dacht je van een fietsrondje door de zoutvelden?

In het zuidoosten van Cambodja steek je de grens over naar Vietnam. We zijn er in geslaagd ook in de drukke Mekong Delta prachtige weggetjes te vinden. Een bezoek aan het tropische eiland Phu Quoc en een boottochtje naar drijvende markten behoren tot de mogelijkheden. Je ziet hoe wierookstokjes worden gemaakt en je zult genieten van de prachtige vergezichten. En natuurlijk zul je diverse keren met een pont(je) de rivier oversteken en vele (soms heel steile) bruggetjes bedwingen. Je eindbestemming is Ho Chi Minh City, van waaruit je op het dakterras van je hotel zult nagenieten van al je belevenissen.

De gehele fietsroute is nagenoeg vlak. Alleen na Siem Reap zijn een aantal etappes licht heuvelachtig. Het wegdek is overwegend goed, behalve de etappe naar Phnom Penh, waarvan ca. 17 km zeer slecht wegdek is.
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments