De Mekong Route

0 0 votes
Rating

De Mekong Route

De Mekong is een van de tien grootste rivieren ter wereld. Op je fietsreis volg je grotendeels deze legendarische waterstroom.

Afstand:

1560 km

Zwaarte:

2

Etappes:

23

Reisduur:

5 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Relaxen en genieten van de zonsondergang aan de legendarische Mekong
2 Angkor Wat, het grootste tempelcomplex ter wereld
3 Het Bolaven plateau met zijn watervallen en koffieplantages

Explore the freedom!

De fietsvakantie begint in Udon Thani, een stad gelegen op 560 km ten noordoosten van Bangkok. De streek waar je doorheen fietst heet de Isaan. De tijd lijkt er te hebben stilgestaan en er komen nog nauwelijks toeristen. Het is prachtig fietsen door een mooie natuur, waarbij wij de etappes zoveel mogelijk over kleine weggetjes hebben geleid.

Al tijdens de eerste etappe bereik je de Mekong en kun je ‘s avonds in een sfeervolle accommodatie genieten van de zonsondergang. Je volgt 6 etappes de Mekong, langs de Thaise oever. Je ziet o.a. rubberplantages, tempels en rijstvelden.

Daarna kom je in Laos, waar moderne stadjes en authentieke dorpjes elkaar afwisselen.
Wat dacht je van relaxen aan de Mekong in het stadje Thakhek of een stokbroodje eten in Savannakhet, een stad met een koloniaal verleden? Je fietst vervolgens naar het Bolaven plateau op 1310 meter hoogte, een bijzonder gebied met veel watervallen en bekend om zijn koffieplantages. Daarna fiets je via schitterende etappes naar Si Phan Don, ook wel de 4000-eilanden genoemd. Hier kun je bijvoorbeeld de zeldzame Irrawaddy dolfijnen spotten en genieten van spectaculaire watervallen die tot de mooiste van Azië behoren.

Net als in Thailand en Laos tref je ook in het ongerepte Cambodja een hartelijke bevolking en word je enthousiast begroet. Je fietst door streken waar zelden toeristen komen. Je komt door authentieke dorpjes en stadjes met kleurrijke markten en je kunt onderweg diverse (ruïne) tempelcomplexen bezoeken. Je kijkt je ogen uit en bent ook zelf een bezienswaardigheid!

De route eindigt in Siem Reap, waar de schitterende tempelcomplexen van Angkor (UNESCO Werelderfgoed) liggen. Bij een bezoek aan Cambodja mag je dit niet missen! Je kunt ook in het noorden van Cambodja afbuigen en naar de bruisende metropool Phnom Penh fietsen. Van daaruit kun je met de boot of bus naar Siem Reap. Deze avontuurlijke en veelzijdige fietsroute heeft alles wat je van een onze routes mag verwachten!

De Mekong Route biedt diverse combinatiemogelijkheden met andere routes. Wil je nog verder fietsen: vanaf Phnom Penh kun je naar Saigon (Ho Chi Minh) via onze route ‘Dwars door Cambodja’. Je kunt ook eerst onze route Noord-Thailand & Laos volgen vanaf Chiang Mai en bij de Friendship Bridge in Nong Khai overstappen op ‘De Mekong Route’.
Vanaf Siem Reap kun je verder fietsen richting Bangkok of de boot/bus pakken naar Phnom Penh.
Abonneren
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments