individuele-fietsreis-vietnam

De mooiste fietsroute van Noord-Vietnam

0 0 votes
Rating

Noord-Vietnam: een route zo bijzonder en uniek dat je er gegarandeerd mooie herinneringen aan over zult houden. Met de fiets krijg je een nog specialere band met het land dat bekend staat om de groene natuur, de charmante cultuur en de afwisselende landschappen die je tegemoetkomen. 

Start in Hanoi

De fietsroute begint in de bruisende stad Hanoi. Hier komen de prachtige historische gebouwen samen met de nieuw gebouwde huizen. Het is een zeer charmante stad om doorheen te fietsen. Maar stap ook eens van je fiets om door het oude centrum te struinen of de markten en de bekende winkeltjes te bezoeken. Hier zal je Vietnam op zijn best ervaren.

Kom vooral ook nog even tot rust in het Ba Vi National Park waar de prachtige natuur op je staat te wachten. Of bezoek de markten en boetiekjes om de echte Vietnamese cultuur te ervaren. Doordat de stad zoveel te bieden heeft, is het verstandig om van tevoren een selectie te maken waar je heen wilt. Interessante musea of wonderlijk schoon biedt Hanoi namelijk genoeg. Vergeet ook zeker niet om de street food tentjes uit te proberen. Hier proef je het echte Vietnamese eten zoals het hoort te zijn. 

Leuk om te weten: Hanoi heeft een Franse wijk waar één van de mooiste gebouwen van de stad staat: het Opera House. Dit gebouw is afkomstig uit 1911 en is nagemaakt van het operagebouw uit Parijs. Een bijzonder uitzicht met een Frans tintje terwijl je in Vietnam bent.

Bergstamvolkeren

Tijdens de route kom je veel bergstamvolkeren tegen. Deze groepen leven nog met hun eigen tradities en daarom is het zeker een bijzondere ervaring om ze van dichtbij mee te maken. Zo kom je langs de H’mong; een stam dat bekend staat om hun kleurrijke klederdracht met uitgesproken hoofddeksels. Stap dus absoluut tijdens de route eens van je fiets wanneer je ze tegenkomt. Ze zullen je met liefde omarmen. 

Wat ook echt een aanrader is, is de Ha Giang. Hier vind je een markt waar verschillende bergstammen bij elkaar komen om op de oude manier spullen, vee en eten te verhandelen. De meest indrukwekkende markt vind je op zondag en heet de Meo Vac zondagsmarkt, vernoemd naar de bergstam Meo’s. 

Theeplantages

Vietnam staat natuurlijk bekend om de theeplantages die schitteren door de zon. Tijdens de route kom je dan ook zeker langs deze prachtige uitgestrekte velden, waar zelfs wegen doorheen lopen. 

Met name in Mộc Châu zie je felgroene theeplantages zover het oog rijkt. De plantages bedekken de heuvels waardoor je een adembenemend beeld ziet. 

Vietnamese tradities

Tijdens de route kom je in aanraking met de diverse tradities die het land kent. Niet alleen in de verschillende steden vind je andere tradities, ook bij de etnische minderheden die je onderweg tegenkomt. Denk aan het dragen van bepaalde klederdracht tot de meest uitgesproken manier van communiceren. Vietnam staat bekend om hun gastvrijheid en de Vietnamezen ontvangen je dan ook met open armen wanneer je laat merken meer te willen zien. Sta hier dus ook zeker voor open. 

Dit zijn nog maar een paar van de vele highlights die de Vietnam fietsroute biedt. Je bent dus sowieso verzekerd van een prachtige reis op de fiets!