fietsen-in-de-winter-doen-of-niet

Fietsen door de sneeuw: doen of niet?

0 0 votes
Rating

Ondanks dat fietsen in de sneeuw vaak zwaar is en om de nodige voorbereiding vraagt, is niets zo fijn als verse sneeuw die knerpt onder je fietsband. Terwijl jij je ogen halfdicht knijpt tegen de schittering van de zon op de sneeuw, adem je heerlijke frisse lucht in en bouw je een weerstand op waar geen griepprik tegenop kan. In dit artikel lees je alles over de voordelen van fietsen door een besneeuwd landschap.

Fietsen is gezond voor je lichaam

Fietsen is niet alleen mentaal heel fijn, maar het is ook erg goed voor je lichaam en spieren. Zeker tijdens de wintermaanden is een fietstocht een conditionele uitdaging. Doordat het in de winter erg koud kan zijn, moet jouw lichaam meer moeite doen om op te warmen en de juiste temperatuur te behouden. Dit zorgt voor een verbeterde bloedsomloop, en het verbranden van een heleboel calorieën.

Fietsen geeft rust in je hoofd

Door een stuk te fietsen, creëer je rust in je hoofd. Zit je hoofd vol met zorgen of heb je even behoefte aan een ‘frisse start’, pak dan de fiets en geniet van de natuur. Je merkt na het fietsen dat je weer helder kunt nadenken en nieuwe inspiratie hebt opgedaan. Daarnaast is de kans natuurlijk ook veel kleiner dat het druk is op de fietspaden, omdat de temperaturen laag zijn. Fietsen in de winter geeft niet alleen rust in je hoofd maar ook op fietspaden.

Bouw weerstand op

Tijdens de wintermaanden is onze weerstand vaak laag. Het kan dan ook geen kwaad om tijdens deze periode een fietstocht te plannen. Ook een waterig winterzonnetje zorgt namelijk voor de broodnodige vitamine D, waardoor je minder snel ziek wordt. De zon uit een potje kun je dus gewoon in de kast laten staan. Daarnaast zorgt inspanning voor meer energie en is het een perfect middel tegen een winter dip.

Meer zuurstof

Naast dat fietsen gezond is voor alle spieren in je lichaam en om je hoofd lekker leeg te maken, is het ook goed voor andere organen in je lichaam. Doordat je buiten bent, adem je frisse lucht en veel zuurstof in. Dit is niet alleen erg goed voor je luchtwegen, maar ook voor je hersenen, hartslag en bloeddruk.

Geniet van de prachtige natuur

Door alle kleurrijke bloemen en de dieren die buiten in de weilanden staan, kijk jij tijdens een fietsvakantie in de zomer je ogen uit, maar ook tijdens de wintermaanden word je verrast door een prachtige natuur. Wanneer je in de winter fietst, geniet je van wit besneeuwde bossen en kneuterige dorpjes verscholen onder een laagje witte sneeuw. Vooral in de vroege ochtend wanneer de zon opkomt, is de wit besneeuwde wereld een genot om naar te kijken.

Wanneer jij besloten hebt om de wereld tijdens de wintermaanden te ontdekken, bereid je dan goed voor op jouw fietsvakantie. In dit artikel lees jij hoe je dat doet.