fietsroutes-vietnam

De mooiste fietsvakanties door Vietnam

0 0 votes
Rating

Vietnam, een land met rijke tradities, koloniale steden en een verbluffende natuur. Deze fascinerende bestemming is ondanks de drukte een waar sprookje voor iedere fietser. Het land is vlak en onderweg word je verrast door de vriendelijke bevolking, eeuwenoude tradities en een ontzagwekkende geschiedenis.

Overal in Vietnam kronkelen fietsers, auto’s en taxi’s om elkaar heen. Toch mag Vietnam niet ontbreken op jouw lijstje met favoriete bestemmingen voor een fietsvakantie. Het land van de ‘rijzende draak’ is namelijk bij uitstek geschikt voor een fietsvakantie. Wanneer je de juiste fietsroutes en het platteland opzoekt, ben je verzekerd van een fijn avontuur.

Mekongdelta

De Mekongdelta is een uitgestrekte rivierdelta, ter grootte van Nederland, die zich bevind in het Zuidwesten van Vietnam. Naast dat deze rivier onwijs groot is, is het ook één van de belangrijkste rivieren van Zuidoost-Azië. Ze noemen de Mekongdelta ook wel de hemel voor fietsers. Fiets over rustige wegen, authentieke dorpjes en tussen de bananenbomen en rijstvelden. Deze route begint en eindigt bij het bruisende Ho Chi Minh.

Hoi An

Voor een echte fietsvriendelijke route, kun je het beste naar Hoi An gaan. Het oude centrum in deze plaats is namelijk grote delen van de dag en nacht afgesloten voor gemotoriseerd verkeerd. Daarnaast fiets je grotendeels over het platteland en is het een veilige plek om te fietsen. Wil je toch de drukte opzoeken in Hoi An, dan kan dat natuurlijk. Middenin de stad vind je verschillende restaurants waar je even bij kunt komen voor een korte break, sfeervolle straatjes en oneindig veel winkeltjes waar je terecht kunt voor een souvenir. Fiets je door het centrum van deze prachtige stad? Vergeet dan niet om even omhoog te kijken. Het hele centrum is namelijk versierd met handgemaakte lampionnen.

Dalat

Ben je op zoek naar iets meer uitdaging? Dalat is hiervoor de perfecte plek. Deze stad staat namelijk op de top van een heuvel. Hier fiets je over prachtige bospaden met fantastische uitzichten en kom je een mix tegen van beklimmingen, afdalingen, velden en bijzondere koffieplantages. Deze route is niet alleen een uitdaging, maar ook een echte belevenis.

Ba Be Lake

Een iets minder bekende plek: Ba Be Lake. Ba Be Lake ligt in het noorden van Vietnam, op ongeveer drie tot vier uur reizen vanuit de hoofdstad Hanoi. Ba Be lake is omringd met kalksteenbergen, heldere meren, prachtige watervallen en bossen. Daarnaast is dit nationale park rijk aan allerlei soorten dieren en planten. Zo kun je hier meer dan 233 soorten vogels tegenkomen en als jij geluk hebt ook een aantal zeldzame diersoorten. Op deze fijne plek kom je volledig tot rust en word je één met de natuur. Een absolute aanrader.

Weg van het chaotische verkeer zijn er dus genoeg mooie en rustige plekken in Vietnam. Ontdek het primitieve boerenleven en kijk ‘s avonds, wanneer de verkoeling neerdaalt, naar de duizenden neonlichten van de stad in de verte.