vooroordelen-alleen-reizen

De meest gehoorde vooroordelen over alleen reizen

0 0 votes
Rating

Samen reizen is gezelliger, dat is wat je vaak hoort. Maar hoe fijn is het wanneer je zelf kunt kiezen waar je naartoe gaat zonder dat je hoeft te overleggen met anderen. Toch gaan er nog veel mensen niet alleen op reis omdat het eng zou zijn of zelfs saai. Dit zijn de meest gehoorde vooroordelen over alleen op reis gaan.

Alleen reizen is eenzaam

Misschien wel het meest gehoorde vooroordeel van alleen reizen. Vaak denken mensen dat alleen reizen eenzaam is. Niets is minder waar. Wanneer jij alleen op reis bent, kun jij doen waar jij zin in hebt en hoef je geen rekening te houden met medereizigers. Zo kun jij ook jouw eigen dagindeling invullen. Wanneer je uitgeput bent van een lange fietstocht, en je een dag de behoefte hebt om te relaxen of om een boek te lezen, dan ben jij degene die daarvoor kiest. Je hoeft met niemand te overleggen en kunt zelf beslissingen nemen. Daarnaast ontmoet je juist wanneer je alleen reist vaak medereizigers, omdat je meer openstaat voor contact met andere mensen. De kans is dus groot dat je onderweg nieuwe vrienden maakt.

Alleen reizen is eng

Wanneer je alleen op reis gaat, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Zorg ervoor dat je niet afhankelijk bent van anderen en denk goed na over jouw inpaklijst. Ben je desondanks toch gespannen? Dat is helemaal niet raar. Voor de meeste mensen is het namelijk best een uitdaging om alleen op reis te gaan. Merk je dat je het toch teveel twijfelt? Overweeg dan eens om deel te nemen aan een groepsreis. Tijdens een groepsreis beleef jij jouw avontuur alleen, maar ervaar je toch de geborgenheid van een groep. Doordat iedereen zich individueel aanmeldt, kent niemand elkaar en heb je alle ruimte om zelf te bepalen hoeveel toenadering je zoekt. Zo reis je alleen, maar toch samen.

Alleen reizen is ongezellig

Wanneer jij een gezelschapsmens bent, kan alleen reizen inderdaad ongezellig zijn. Maar geen zorgen. Wanneer je alleen op reist, maak je zoals gezegd makkelijker contact met andere mensen dan wanneer je met een gezelschap op reis bent. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om te verblijven in hotels met gemeenschappelijke ruimtes, zoals een bar of een eetzaal met tafels die je kunt delen met andere reizigers. Aan deze tafels zitten gasten die net als jij behoefte hebben aan gezelschap.

Mensen die alleen reizen hebben geen vrienden

Mensen die alleen reizen kiezen hier vaak bewust voor. Veel mensen vinden het namelijk prettig om af en toe even afstand te nemen van het leven thuis. Juist wanneer je alleen reist, heb je alle tijd om te bezinnen en jouw leven eens goed onder de loep te nemen. Doordat je op jezelf bent aangewezen, sta je meer in contact met jezelf en is de kans groter dat je tot goede inzichten komt. Dit alles heeft natuurlijk niets te maken met het hebben van wel of geen vrienden.

Met je voeten in het zand of met een boek in het park, alleen reizen is hoe dan ook een ervaring voor het leven. Ga op ontdekking!