Corona en onze bestemmingen

0 0 votes
Rating

Corona en onze bestemmingen

Veel reisadviezen zijn op 16 februari 2022 eindelijk weer op groen of geel gesprongen! Na bijna 2 jaar is reizen buiten Europa een stukje makkelijker geworden. Daarnaast versoepelen de meeste van onze bestemmingen in rap tempo hun inreisvoorwaarden.
We kunnen weer op pad om nieuwe plekken te ontdekken en van onze mooie wereld te genieten. Ook hoef je je voor terugkeer naar Nederland sinds 23 maart 2022 vanuit verreweg de meeste bestemmingen niet meer te laten testen.

Op deze pagina vind je actuele informatie over onze bestemmingen en de mogelijkheden er weer op fietsvakantie te gaan.

Op welke van onze bestemmingen kun je weer op fietsvakantie?!

Update 26 april 2022

Sinds half februari zijn de reisadviezen eindelijk weer op groen of geel gesprongen! Na bijna 2 jaar is reizen buiten Europa een stukje makkelijker geworden. We kunnen weer op pad om nieuwe plekken te ontdekken en van onze mooie wereld te genieten. 

Inmiddels versoepelen ook de meeste van onze bestemmingen in rap tempo hun inreisvoorwaarden, waarmee ook de laatste beperkingen wegvallen.

Een gele of groene reiscode maakt een verzekering afsluiten voor een buitenlandse reis aanzienlijk eenvoudiger, aangezien niet alle aanbieders dekking bieden in oranje gebied. Natuurlijk is het aangepaste, positievere reisadvies ook heel goed nieuws voor de reisbranche in binnen- en buitenland en alle enthousiaste reizigers, die hun vakantie soms noodgedwongen hebben moeten uitstellen.

Wees je wel bewust dat de reiscodes uitgegeven worden vanuit de Nederlandse overheid en dus niet per se invloed hebben op de reisrestricties in het buitenland. Het is daarom nog steeds belangrijk goed te kijken of je als toerist welkom bent op bestemming en aan welke voorwaarden je moet voldoen. 

Het versoepelde reisadvies is in ieder geval een mooie opsteker en zet de deur open voor mooie fietsreizen dit jaar!

We beperken ons in dit overzicht tot beknopte informatie die relevant is voor onze fietsreizen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Toegankelijk

 • Rwanda
 • Filipijnen
 • Sri Lanka
 • Thailand
 • Vietnam
 • Turkije
 • Roemenië
 • Cambodja
 • Zuid-Afrika
 • Maleisië
 • Indonesië
 • Zuid-Korea
 • Cuba (boekbaar met vertrek vanaf zomer 2022)

Filipijnen
Goed nieuws! De Filipijnen zijn na bijna 2 jaar eindelijk weer open voor toeristen. Vanaf 10 februari 2022 kunnen reizigers weer genieten van deze prachtige en veelzijdige eilandengroep. Je dient bij vertrek naar de Filipijnen een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud te overleggen en een vaccinatiebewijs; ook heb je een COVID-reisverzekering met een minimale dekking van $35 000 nodig en ben je verplicht een online gezondheidsverklaring in te vullen. Je hoeft bij aankomst niet in quarantaine én ook niet opnieuw te testen.

De archipel blijft nog wel gesloten voor niet-gevaccineerde reizigers.

Sri Lanka
Sri Lanka is makkelijk toegankelijk voor gevaccineerde toeristen.
Er gelden voor gevaccineerde reizigers andere inreisvoorwaarden dan voor niet gevaccineerde reizigers. Ben je gevaccineerd? Sinds 1 maart hoef je geen PCR-test voor vertrek of bij aankomst meer te doen. Reizen naar Sri Lanka daardoor relatief makkelijk. Voor vertrek moet je online een visum aanvragen en een covid-verzekering van $12 afsluiten.
Niet-gevaccineerde reizigers moeten bij aankomst en tussen de 11e en 14e dag na aankomst een PCR-test laten doen. In deze periode moet je in een gecertificeerd hotel blijven, waar je wel van de faciliteiten gebruik mag maken. Dat morgen ook hotels op verschillende locaties zijn. Daarnaast mag je ook een aantal door de overheid goedgekeurde bezienswaardigheden bezoeken met eigen vervoer en eigen gids. Na 14 dagen kun je vrij door het land reizen.

Binnen is een mondkapje verplicht, evenals op drukke plekken waar je geen afstand kunt houden. Op de fiets hoef je geen mondkapje op.

Rwanda
Ook Rwanda is goed te bereizen, ondanks de pandemie. Dit land maakt juist geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet (volledig) gevaccineerde reizigers. Iedereen die naar Rwanda reist, dient in het bezit te zijn van een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur voor vertrek. Ook moet je je vooraf aanmelden via een Passenger Locator Form. Bij aankomst moet je opnieuw een PCR-test doen. Je wacht de uitslag van deze test af in je hotelkamer. Bij een negatieve uitslag ben je vrij om door het land te reizen. Op dag 3 dien je je opnieuw te testen met een antigeen sneltest. Daarna heb je alleen voor een bezoek aan een Nationaal Park nog een negatieve sneltest nodig. Binnen 48 uur voor vertrek moet je opnieuw een PCR-test doen. In Rwanda zijn er lokaal restricties van kracht, onderweg levert dat geen beperkingen op. Op dit moment is het in Rwanda heel makkelijk om veilig op fietsvakantie te gaan. Rwanda heeft op dit moment kleurcode geel. In binnenruimtes en op openbare plekken in de buitenlucht dien je een mondkapje te dragen.  Tijdens het fietsen hoeft dit niet.

Turkije
Reizen naar Turkije is simpel: Je kunt gewoon de CoronaCheck-app gebruiken. Als je volledig gevaccineerd bent, een negatieve PCR-uitslag van maximaal 72 uur voor aankomst, een maximale antigeen sneltest van maximaal 48 uur bij aankomst of een herstelbewijs van minder dan 6 maanden kunt laten zien, ben je welkom in Turkije. Ook moet je je voor vertrek registreren via een website van de Turkse overheid.

Het voor- en najaar zijn de beste reisperiode voor een fietsvakantie in Turkije.

Thailand
Met ingang van 1 mei 2022 heeft Thailand het inreisbeleid voor gevaccineerde reizigers verder versoepeld. Er geldt geen verplichte quarantaine meer voor volledig gevaccineerde reizigers én volledig gevaccineerde reizigers hoeven zich voor hun vlucht naar Thailand ook niet meer te testen. Ook hoef je bij aankomst geen PCR-test te ondergaan en verplicht een nacht in een gecertificeerd SHA++ hotel door te brengen. Je bent dus bij aankomst gelijk vrij om door dit prachtige land te reizen.

Voor vertrek moet je een Thailand Pass aanvragen en daarnaast een verzekeringspolis met een minimale COVID-dekking van USD 10.000 regelen.

Wel dien je in Thailand zowel binnen- als buiten een mondkapje te dragen (officieel ook op de fiets). Reizen tussen verschillende provincies is mogelijk. Bij een onverhoopt positieve testuitslag volgt mogelijk een gedwongen hospitalisatie.

Begin tijdig met het voorbereiden van je reis naar Thailand!

Vietnam
Vietnam is sinds 15 maart weer open voor zowel gevaccineerde, als niet (volledig) gevaccineerde reizigers! Heel mooi nieuws. Je hebt vanaf half maart alleen een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur óf een antigeentest van maximaal 24 uur voor vertrek nodig om af te reizen naar Vietnam. Daarnaast moet je een COVID-verzekering hebben met een dekking van USD 10.000 (kosten ongeveer USD 30,-). Verder moet je een speciale app downloaden en een gezondheidsverklaring in te vullen. Je hoeft na aankomst niet in quarantaine en ook niet opnieuw getest te worden.

Roemenië
Als je in het bezit bent van een geldig Europees Digitaal Corona Certificaat, hoef je bij aankomst in Roemenië niet in quarantaine. Het dragen van een medisch mondkapje FFP2 op openbare plekken – zowel binnen als buiten – is verplicht.

Cambodja
Cambodja heeft half maart alle coronarestricties opgeheven voor volledig gevaccineerde reizigers: zij dienen bij aankomst alleen een vaccinatiebewijs te laten zien en hoeven niet in quarantaine. Ook hebben zij GEEN PCR-test of sneltest nodig. Niet gevaccineerde reizigers gaan 14 dagen in verplichte quarantaine in een door de overheid aangewezen locatie. Ook de Cambodjaanse landsgrenzen zijn weer open, maar nog niet alle grensovergangen met Thailand/Vietnam zijn toegankelijk.

Maleisië
Vanaf 1 april 2022 hebben volledig gevaccineerde reizigers bij binnenkomst alleen een negatieve PCR-test voor vertrek nodig en bij aankomst moeten zij een sneltest laten doen. Ook zullen zij voor vertrek een app moeten downloaden en een gezondheidsverklaring moeten invullen om een ‘Travellers Card’ te ontvangen, die hen vrijstelt van quarantaine. Reizigers die niet volledig gevaccineerd zijn moeten 5 dagen in quarantaine en doen op dag 5 wederom een sneltest. Als die negatief is, zijn ze ook vrij om het land te verkennen.

Indonesië
Sindskort zijn volledig gevaccineerde reizigers weer welkom in Indonesië zonder quarantaine. Zij dienen een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur voor vertrek te laten zien en zich na aankomst op het vliegveld opnieuw te laten testen. Ben je niet volledig gevaccineerd? Dan stelt de Indonesische overheid een 5-daagse hotelquarantaine verplicht. Mocht je toch positief testen, ga je afhankelijk van de ernst van je symptomen in isolatie in een hotel of verwijzigingsziekenhuis.

Zuid-Afrika
Volledig gevaccineerde reizigers hebben geen PCR-test meer nodig om naar Zuid-Afrika te reizen. Ben je niet volledig gevaccineerd? Dan dien je in het bezit te zijn van een negatieve PCR-test uitslag van maximaal 72 uur voor je vertrek.
Voor vertrek dien je ook een online formulier in te vullen.
Je bent verplicht een COVID-alert app te installeren op je telefoon. Bij aankomst word je gescreend op COVID-symptomen met temperatuurmetingen. Reizigers moeten bij aankomst persoonlijke gegevens opgeven, bijvoorbeeld contact- en adresgegevens en een routebeschrijving

Cuba
Volledig gevaccineerde reizigers mogen Cuba inreizen met een papieren vaccinatiebewijs (uitgeprint vaccinatiebewijs en/of gele boekje). Er is geen verplichte quarantaine voor volledig gevaccineerde reizigers. Maximaal 72 uur voor vertrek dien je bovendien een PCR-test te ondergaan. Bij aankomst hebben de Cubaanse autoriteiten (ook met een negatief testresultaat op zak) de mogelijkheid opnieuw een PCR-test af te nemen.

Niet volledig gevaccineerde reizigers mogen momenteel niet naar Cuba reizen van de Cubaanse overheid.

Zuid-Korea

Sinds 1 april mogen volledig gevaccineerde reizigers na een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud voor vertrek en het upoaden van een aantal verplichte documenten weer naar Zuid-Korea afreizen. na aankomst dienen reizigers binnen 24 uur nogmaals een PCR-test te ondergaan in een medisch gezondheidscentrum in de buurt van hun verblijfplaats. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Nog niet toegankelijk (of langdurige quarantaine)

We hebben goede hoop dat er vanaf 2022 weer op meer bestemmingen Europese toeristen welkom zijn!

China
China laat op dit moment geen buitenlandse toeristen toe.

Japan
Op dit moment laat Japan geen Nederlandse toeristen toe. Er is een inreisverbod voor (bijna) alle buitenlandse toeristen. Er is nog geen officiële stellingname wanneer en hoe Japan gaat beginnen met de heropening.

Laos
Laos laat op dit moment een handjevol buitenlandse toeristen toe via Vientiane. Er zijn speciale Green Zones en Green Trails, waarop toeristen zich mogen begeven. Het is een hoopgevende ontwikkeling, maar met de geldende beperkingen is het voor AWOL nog niet mogelijk om fietsreizen te organiseren in Laos.

Myanmar
Myanmar laat geen buitenlandse toeristen toe. Daarnaast is het land is vanwege het huidige politieke situatie niet veilig. Wij bieden om die reden op dit moment geen reizen naar Myanmar aan.

Nieuw-Zeeland
Op dit moment geldt een algeheel inreisverbod voor toeristische en zakelijke reizigers naar Nieuw-Zeeland. 

De inreisrestricties van de diverse landen kunnen soms snel wisselen. Informeer altijd bij ons over de meest actuele situatie op kijk op de site van de rijksoverheid.

Een reis boeken

Het is zeker al mogelijk op dit moment een reis bij ons te boeken voor 2022. Sterker nog: er zijn inmiddels al weer fietsers via ons onderweg in Rwanda, Sri Lanka en Thailand. Wat is nu leuker dan weer plannen te maken en het vooruitzicht te hebben op een mooie fietsreis?!
Sinds 26 juli 2021 nemen wij ook boekingen aan voor landen met code oranje, wanneer jij daar graag heen wilt en wij denken dat dit veiligen. Sri Lanka, de Filipijnen, Zuid-Afrika, Turkije en Thailand zijn voorbeelden van dergelijke bestemmingen.

Omdat we goed begrijpen dat dit best een beetje spannend kan zijn in deze periode hanteren wij zo flexibel mogelijke omboek- en annuleringsvoorwaarden. Dit kan omdat we hierover goede afspraken hebben kunnen maken met onze lokale agenten én tickets boeken met flexibele voorwaarden. 

In ons reisvoorstel zijn we heel transparant over deze voorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vraag dus gerust een reisvoorstel aan en neem contact met ons op wanneer er vragen zijn. We adviseren je graag persoonlijk!

Financieel geen zorgen

Asian Way of Life is aangesloten bij de stichting GGTO (Garantiefonds voor gespecialiseerde reisorganisaties). Hierdoor ben je als reiziger financieel beschermd.
De Stichting GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór vertrek maar ook tijdens het verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens jouw verblijf de terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen.