Corona en onze bestemmingen

0 0 votes
Rating

Corona en onze bestemmingen

Corona heeft al ruim een jaar impact op onze wereld en het reizen. Gelukkig begint er weer perspectief te ontstaan. Op deze informatiepagina vind je actuele informatie over onze bestemmingen en de mogelijkheden er weer op fietsvakantie te gaan.

Nog spannend om te fietsreis boeken? Dat kan gerust met onze flexibele omboekvoorwaarden. Financieel hoef je je geen zorgen te maken, we zijn aangesloten bij het GGTO. Onderaan deze pagina vind je hierover meer.

Op welke van onze bestemmingen kun je weer op fietsvakantie?!

Update 10 juni 2021

Vanwege Corona gelden er voor vele bestemmingen inreisrestricties. We hebben goed contact met onze lokale contactpersonen en houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Nu er langzaam weer perspectief om te reizen ontstaat geven we hierbij een actueel overzicht.

Sinds 15 mei 2021 is het generieke negatieve reisadvies opgeheven en wordt er weer per land bepaald wat de kleurcode is. Rwanda, Thailand en Zuid-Korea staan nu weer op code geel (net als voor de Coronacrisis). Dat betekent dat het niet wordt afgeraden naar deze landen te reizen. Daar zijn we heel blij mee.

We zijn daarnaast blij dat een groot deel van onze bestemmingen al op de gele lijst van de EU staan: landen waar het risico op COVID-19 zo laag is dat je, volgens Buitenlands Zaken, bij terugkeer niet in quarantaine hoeft en geen negatieve PCR-test hoeft te laten zien. Het gaat dan om Japan, Singapore, Nieuw-Zeeland en China.
Op dit moment hebben alle deze landen nog code oranje (ook al staan ze eigenlijk op de gele lijst). Dit omdat reizigers uit Nederland het land niet in mogen. Naar verwachting gaat dit vanaf mei geleidelijk wijzigen. Nog niet al onze bestemmingen laten Europese toeristen toe, een aantal wel. Hierbij een overzicht.

We beperken ons in dit overzicht tot beknopte informatie die relevant is voor onze fietsreizen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Toegankelijk

Rwanda
Rwanda kent sinds de uitbraak al het hele jaar weinig Coronabesmettingen en dat is nog steeds zo.
Het reisadvies voor Rwanda is sinds 15 mei 2021 weer code geel, wat betekent dat het niet wordt afgeraden naar Rwanda te reizen. Je hoeft bij terugkeer niet in quarantaine.
In Rwanda is er een goed testbeleid en er is een start gemaakt met vaccineren van de bevolking.

Om Rwanda binnen te komen heb je een negatieve PCR-test nodig van max. 72 uur oud. Je moet je ook vooraf aanmelden via een Passenger Locator Form. Bij aankomst moet je opnieuw een PCR-test doen en de uitslag moet je afwachten in een aangewezen hotel (toevallig het start- en eindhotel van onze route daar). Dit duurt max. 24 uur, maar vaak korter. Daarna ben je vrij om door het land te reizen. Alleen voor een bezoek aan een Nationaal Park heb je nog een negatieve sneltest nodig. Tussen 120 en 48 uur voor vertrek moet je opnieuw een PCR-test doen. In Rwanda zijn er lokaal restricties van kracht, onderweg levert dat geen beperkingen op. Op dit moment is het in Rwanda heel makkelijk om veilig op fietsvakantie te gaan.

Turkije
Turkije is op dit moment over zijn derde golf heen. Sinds 1 juni is het voor gevaccineerde reizigers niet meer noodzakelijk een negatieve PCR-test te laten zien bij binnenkomst. Ditzelfde geldt voor reizigers die kunnen aantonen dat ze hersteld zijn van COVID-19. Overige reizigers zijn welkom met een negatieve PCR-test die max. 72 uur oud mag zijn. Ook moet je je voor vertrek registreren via een website van de Turkse overheid. Er wordt in Turkije op dit moment in hoog tempo gevaccineerd. Medewerkers in zorg en mensen boven de 60 zijn bijna allemaal gevaccineerd. Op dit moment krijgen alle inwoners die in de toeristische branche werken hun vaccinatie. De verwachting is dat vanaf juli weer veilig in Turkije gereisd kan worden. September en oktober is de beste reisperiode voor een fietsvakantie in Turkije.
In Turkije gelden er per provincie verschillende maatregelen, afhankelijk van de besmettingsgraad.

Thailand
Het reisadvies voor Thailand staat sinds 15 mei 2021 weer op code geel, wat betekent dat het niet wordt afgeraden naar Thailand te reizen. Je hoeft bij terugkeer niet in quarantaine.

Sinds december 2020 is het land geopend voor buitenlandse toeristen maar met een verplichte (hotel)quarantaine van 14 nachten voor niet gevaccineerde reizigers en 7 dagen voor gevaccineerde reizigers. Je moet dan bij aankomst al 14 dagen volledig gevaccineerd zijn. Wegens het lopende aantal besmettingen in Thailand (ruim 2000 per dag) is vanaf mei 2021 weer een 14-daagse quarantaine verplicht voor alle inkomende reizigers, ook voor gevaccineerde reizigers.
Om Thailand binnen te komen heb je onder andere een Bewijs van Binnenkomst’ hebben aangevraagd. Daarnaast moet je een negatieve PCR-test van max. 72 uur bij je hebben, een hotelboeking van een gecertificeerd hotel en een bewijs van een reisverzekering die COVID-19 dekt (min. Voor USD 100.000). Je bent verplicht een app te installeren. Bij aankomst word je opnieuw (meermaals) getest.
Perspectief: Thailand gaat vanaf 1 juli beginnen met een proef voor gevaccineerde reizigers. Te beginnen in de regio Phuket. Gevaccineerde reizigers kunnen dan zonder quarantaine naar Phuket en mogen zich de eerste 14 dagen alleen in deze regio verplaatsten. Daarna zijn ze vrij verder Thailand in te reizen. De bedoeling is dat er dan vanaf 1 oktober andere regio’s bij komen, waaronder Surat Thani, Phang Nha en Chang Mai.

Zuid-Afrika
Zuid-Afrika kent op dit moment weinig besmettingen.
Het land is toegankelijk met een negatieve PCR-test die max. 72 uur oud is voor vertrek naar Zuid-Afrika. Voor vertrek dien je ook een online formulier in te bullen.
Je bent verplicht een COVID-alert app te installeren op je telefoon. Bij aankomst word je gescreend op COVID-symptomen met temperatuurmetingen. Reizigers moeten bij aankomst persoonlijke gegevens opgeven, bijvoorbeeld contact- en adresgegevens en een routebeschrijving

Zuid-Afrika staat op de lijst van zeer hoog risicolanden. Bij terugkeer in Nederland moet je verplicht in quarantaine. Op dag 5 kun je je laten testen bij de GGD. Indien de uitslag negatief is mag je uit quarantaine. (bron: nederlandwereldwijd.nl).

Nog niet toegankelijk (of langdurige quarantaine)

We hebben goede hoop dat vanaf het 4e kwartaal 2021, er weer op veel van onze bestemmingen Europese toeristen welkom zijn.

Cambodja
Cambodja laat op dit moment geen buitenlandse toeristen toe. Onze agent is wel hoopvol dat dit in de loop van dit jaar gaat gebeuren, aangezien de vaccinatiecampagne daar op gang is gekomen.

China
China laat op dit moment geen buitenlandse toeristen toe.

Filipijnen
De Filipijnen laten op dit moment geen buitenlandse toeristen toe. Er gaan geluiden dat gevaccineerde toeristen vanaf september weer welkom zijn. Binnen het land start rond de zomer een grootschalige vaccinatiecampagne met als doel eind 2021 immuniteit te hebben bereikt. Binnen de het land is er in de toeristische sector hard gewerkt aan veiligheidsprotocollen. Binnenlands toerisme is op bepaalde eilanden al enige tijd weer mogelijk.

Indonesië
Op dit moment laat Indonesië geen buitenlandse toeristen toe. 
Bali werkt aan een plan om vanaf juni zogenaamde ‘groene zones’ te openen voor een aantal nationaliteiten, waaronder Nederland. Dit betekent niet dat je vrij over het hele eiland kunt bewegen en voor een fietsvakantie is dat uiteraard niet ideaal.

Japan
Op dit moment laat Japan geen buitenlandse toeristen toe. Het land staat wel op de lijst van veilige landen, zodat je bij terugkeer geen negatieve PCR-test hoeft te laten zien en niet in quarantaine hoeft.

Laos
Laos laat op dit moment nog geen buitenlandse toeristen toe. De verwachting is dat ze het voorbeeld van Thailand zullen volgen, zodra de opening daar goed verloopt.

Maleisië
Maleisië laat op dit moment geen buitenlandse toeristen toe.

Myanmar
Myanmar laat geen buitenlandse toeristen toe. Daarnaast is het land is vanwege het huidige politieke situatie niet veilig. Wij bieden om die reden op dit moment geen reizen naar Myanmar aan.

Nieuw-Zeeland
Op dit moment geldt een algeheel inreisverbod voor toeristische en zakelijke reizigers naar Nieuw-Zeeland. 

Sri Lanka
Sri Lanka heeft tot 14 juni 2021 een algeheel inreisverbod afgekondigd. Onduidelijk is nog of deze verlengd gaat worden. Er geldt ook weer een quarantaine plicht van 14 dagen.
Hieronder de situatie tot 21 mei 2021:
Sinds januari 2021 heeft Sri Lanka zijn grenzen voor toeristen opengesteld. Sinds deze week (21 april 2021) gelden er voor gevaccineerde reizigers andere inreisvoorwaarden dan voor niet gevaccineerde reizigers. Ben je gevaccineerd dan kun je op dit moment relatief makkelijk naar deze bestemming voor een fietsvakantie. Voor vertrek moet je en visum aanvragen.
Gevaccineerde reizigers moeten hun laatste vaccinatie uiterlijk twee weken voor vertrek hebben gehad. Bij aankomst moet je een PCR-test doen en de uitslag afwachten in een gecertificeerd hotel. Dit duurt 24-48 uur (je mag wel van de hotelfaciliteiten gebruik maken). Is de uitslag negatief, dan kun je vrij door het land reizen. 
Niet-gevaccineerde reizigers moeten bij aankomst en tussen de 11e en 14e dag na aankomst een PCR-test laten afnemen. In deze periode moet je in een gecertificeerd hotel blijven, waar je wel van de faciliteiten gebruik mag maken. Dat morgen ook hotels op verschillende locaties zijn. Daarnaast mag je ook een aantal door de overheid goedgekeurde bezienswaardigheden bezoeken met eigen vervoer en eigen gids. Na 14 dagen kun je vrij door het land reizen.

Vietnam
Vietnam laat op dit moment nog geen buitenlandse toeristen toe. De verwachting van onze agent is op dit moment dat dit vanaf oktober 2021 gaat veranderen. Er is nog geen concreet plan.

Zuid-Korea
Op dit moment laat Zuid-Korea geen buitenlandse toeristen toegelaten. Ze kijken volgens onze agent wel mee met hoe Europa het Green Passport gaat uitrollen. Mogelijk worden op basis van positieve resultaten de inreisrestricties later dit jaar versoepeld. Het land staat wel op de lijst van veilige landen, zodat je bij terugkeer geen negatieve PCR-test hoeft te laten zien en niet in quarantaine hoeft.

De inreisrestricties van de diverse landen kunnen soms snel wisselen. Informeer altijd bij ons over de meest actuele situatie op kijk op de site van de rijksoverheid.

Een reis boeken

Uiteraard is het al mogelijk op dit moment een reis bij ons te boeken voor 2021 en/of 2022. Wat is nu leuker dan weer plannen te maken en het vooruitzicht te hebben op een mooie fietsreis?!
Omdat we goed begrijpen dat dit best een beetje spannend kan zijn in deze periode hanteren wij zo flexibel mogelijke omboek- en annuleringsvoorwaarden. Dit kan omdat we hierover goede afspraken hebben kunnen maken met onze lokale agenten én tickets boeken met flexibele voorwaarden. 

In ons reisvoorstel zijn we heel transparant over deze voorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vraag dus gerust een reisvoorstel aan en neem contact met ons op wanneer er vragen zijn. We adviseren je graag persoonlijk!

Financieel geen zorgen

Asian Way of Life is aangesloten bij de stichting GGTO (Garantiefonds voor gespecialiseerde reisorganisaties). Hierdoor ben je als reiziger financieel beschermd.
De Stichting GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór vertrek maar ook tijdens het verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens jouw verblijf de terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen.