Corona en onze bestemmingen

0 0 votes
Rating

Corona en onze bestemmingen

Corona heeft al ruim een jaar impact op onze wereld en het reizen. Gelukkig zijn er inmiddels weer een aantal bestemmingen waar je veilig op fietsreis kunt. Op deze pagina vind je actuele informatie over onze bestemmingen en de mogelijkheden er weer op fietsvakantie te gaan.

Nu er soepeler met de kleurcodes wordt omgegaan organiseren wij ook weer reizen naar oranje gebieden wanneer jij als reiziger dit graag wilt. Uiteraard alleen wanneer wij er van overtuigd zijn dat dit veilig kan. De ANVR staat hier achter. Bovendien is het een onjuist idee dat je niet verzekerd bent op een bestemming met een oranje reisadvies.

Nog spannend om te fietsreis boeken? Dat kan gerust met onze flexibele omboekvoorwaarden. Financieel hoef je je geen zorgen te maken, we zijn aangesloten bij het GGTO. Onderaan deze pagina vind je hierover meer.

Op welke van onze bestemmingen kun je weer op fietsvakantie?!

Update 1 december 2021

Vanwege Corona gelden er voor vele bestemmingen inreisrestricties. We hebben goed contact met onze lokale contactpersonen en houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Inmiddels zijn er inmiddels weer een aantal bestemmingen waar je veilig op fietsreis kunt. Hierbij een actueel overzicht.

Sinds 15 mei 2021 is het generieke negatieve reisadvies opgeheven en wordt er weer per land bepaald wat de kleurcode is.

Wij organiseren ook naar veilige landen met code oranje
Op 27 juli 2021 is het reisadvies voor Europa geheel naar geel geagaan,ondanks de hoge besmettingsgraad. Naar verwachting gaat dit ook snel wijzigen voor landen buiten Europa. Wij zullen vanaf nu ook gewoon reizen naar oranje gebieden organiseren, wanneer jij dat wilt. Uiteraard alleen wanneer wij er van overtuigd zijn dat dit veilig kan. Denk hierbij aan Turkije, Sri Lanka en Thailand.

We beperken ons in dit overzicht tot beknopte informatie die relevant is voor onze fietsreizen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Toegankelijk

  • Rwanda
  • Sri Lanka
  • Thailand
  • Turkije
  • Roemenië
  • Maleisië
  • Cuba (boekbaar me vertrek vanaf zomer 2022)

Rwanda
Rwanda kent sinds de uitbraak al het hele jaar weinig Coronabesmettingen en dat is nog steeds zo.
Het reisadvies voor Rwanda was sinds 1 oktober 2021 opnieuw weer code geel, wat betekent dat het niet wordt afgeraden naar Rwanda te reizen. Vanaf 15 maart tot 22 juli heeft Rwanda ook al code geel gehad.
In Rwanda is er een goed testbeleid en er is inmiddels wordt er volop gevaccineerd.

Om Rwanda binnen te komen heb je een negatieve PCR-test nodig van max. 72 uur oud. Je moet je ook vooraf aanmelden via een Passenger Locator Form. Bij aankomst moet je opnieuw een PCR-test doen. De uitslag van de PCR-test wacht je af in je hotelkamer (max. 24 uur, in praktijk ongeveer 10 uur). Daarna ben je vrij om door het land te reizen. Alleen voor een bezoek aan een Nationaal Park heb je nog een negatieve sneltest nodig. Tussen 120 en 48 uur voor vertrek moet je opnieuw een PCR-test doen. Op dit moment is het in Rwanda heel makkelijk om veilig op fietsvakantie te gaan.en de Op dit moment is het in Rwanda heel makkelijk om veilig op fietsvakantie te gaan.

Turkije
Sinds 1 juni is het voor gevaccineerde reizigers niet meer noodzakelijk een negatieve PCR-test te laten zien bij binnenkomst. Ditzelfde geldt voor reizigers die kunnen aantonen dat ze hersteld zijn van COVID-19. Overige reizigers zijn welkom met een negatieve PCR-test die max. 72 uur oud mag zijn. Het Europese Corona Certificaat is geldig voor reizen naar Turkije. Ook moet je je voor vertrek registreren via een website van de Turkse overheid. Er wordt in Turkije op dit moment in hoog tempo gevaccineerd. Medewerkers in zorg en mensen boven de 60 zijn bijna allemaal gevaccineerd. Op dit moment krijgen alle inwoners die in de toeristische branche werken hun vaccinatie. Inmiddels kan er weer veilig in Turkije gereisd kan worden. Het voor- en najaar zijn de beste reisperiode voor een fietsvakantie in Turkije.

Sri Lanka
Sri Lanka is makkelijk toegankelijk voor gevaccineerde toeristen.
Sinds januari 2021 heeft Sri Lanka zijn grenzen voor toeristen opengesteld. Er gelden voor gevaccineerde reizigers andere inreisvoorwaarden dan voor niet gevaccineerde reizigers. Ben je gevaccineerd dan kun je op dit moment relatief makkelijk naar deze bestemming voor een fietsvakantie. Voor vertrek moet je en visum aanvragen.
Gevaccineerde reizigers moeten hun laatste vaccinatie uiterlijk twee weken voor vertrek hebben gehad. Je hoeft bij aankomst geen PCR-test doen meer te doen. Dat maakt het nóg makkelijker. 
Niet-gevaccineerde reizigers moeten bij aankomst en tussen de 11e en 14e dag na aankomst een PCR-test laten afnemen. In deze periode moet je in een gecertificeerd hotel blijven, waar je wel van de faciliteiten gebruik mag maken. Dat morgen ook hotels op verschillende locaties zijn. Daarnaast mag je ook een aantal door de overheid goedgekeurde bezienswaardigheden bezoeken met eigen vervoer en eigen gids. Na 14 dagen kun je vrij door het land reizen.

Thailand
Heel goed nieuws! Met ingang van 1 november heeft Thailand het inreisbeleid voor gevaccineerde reizigers uit 63 landen versoepeld, waaronder Nederland en België. Er geldt geen verplichte quarantaine meer voor volledig gevaccineerde reizigers. Wel moet je bij aankomst een PCR-test laten doen en de uitslag hiervan afwachten in een gecertificeerd SHA+ hotel. Dit duurt maximaal 24 uur.
Test je negatief bij aankomst, dan ben je daarna vrij om door Thailand te reizen.

Voor vertrek moet je een Thailand Pass aanvragen en daarnaast een verzekeringspolis met een minimale COVID-dekking van USD 50.000 en een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur voor vertrek van de eerste vlucht in je bezit hebben.
Daarnaast moet je een boekings- en betalingsbewijs van minimaal 1 overnachting in een SHA+ of AQ hotel laten zien en uiteraard je vaccinatiebewijs. Bij aankomst ben je verplicht een app te installeren.

Wel moet je in Thailand zowel binnen- als buiten een mondkapje dragen. Reizen tussen verschillende provincies is weer mogelijk.

Roemenië
Als je in het bezit bent van een geldig Europees Digitaal Corona Certificaat, hoef je bij aankomst in Roemenië niet in quarantaine. Bij terugkomst vraagt de Nederlandse overheid reizigers wederom om een geldig Europees Digitaal Corona Certificaat (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve PCR-test). . Het dragen van een mondkapje op openbare plekken – zowel binnen als buiten – is verplicht.In Roemenië zijn momenteel aanvullende maatregelen voor ongevaccineerden en herstelde coronapatiënten van kracht, zoals een avondklok van 22:00 – 05:00 uur. 

Maleisië
Met ingang van 15 november laat Maleisië weer volledig gevaccineerde toeristen toe op Langkawi. Toegang is alleen mogelijk via de lucht. Wanneer je hier 7 dagen bent verbleven en je test opnieuw negatief, ben je vrij om door het land te reizen. Je moet in het bezit zijn van een negatieven PCR-test voor vertrek van maximaal 72 uur oud en een COVID-19 verzekering van minimaal USD 80.000. Maleisië hoopt de reisrestricties verder te versoepelen vanaf begin 2022.

Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is toegankelijk met een negatieve PCR-test die max. 72 uur oud is voor vertrek naar Zuid-Afrika. Voor vertrek dien je ook een online formulier in te bullen.
Je bent verplicht een COVID-alert app te installeren op je telefoon. Bij aankomst word je gescreend op COVID-symptomen met temperatuurmetingen. Reizigers moeten bij aankomst persoonlijke gegevens opgeven, bijvoorbeeld contact- en adresgegevens en een routebeschrijving

Cuba
Cuba heropent op 15 november 2021 de grenzen. Volledig gevaccineerde reizigers mogen Cuba inreizen met een papieren vaccinatiebewijs (uitgeprint vaccinatiebewijs en/of gele boekje). Er is geen verplichte quarantaine meer voor volledig gevaccineerde reizigers. De Cubaanse autoriteiten kunnen bij aankomst ervoor kiezen een PCR-test af te nemen. Dit gebeurt niet standaard.

Niet volledig gevaccineerde reizigers moeten een negatieve PCR-test presenteren van max. 72 uur oud. Niet gevaccineerde reizigers hoeven bij aankomst in Cuba en bij terugkomst in Nederland ook niet in quarantaine. 

Nog niet toegankelijk (of langdurige quarantaine)

We hebben goede hoop dat er vanaf 2022 weer op meer bestemmingen Europese toeristen welkom zijn!

Cambodja
Cambodja laat gevaccineerde reizigers sinds 15 november 2021 weer zonder quarantaine toe, maar helaas nog alleen via de lucht. Het is dus nog niet mogelijk landsgrenzen over te steken of via het water te reizen. Aangezien onze routes door Cambodja veelal combinaties zijn met Laos en Thailand, maakt dit het voor AWOL nog niet mogelijk onze fietsreizen door Cambodja op te pakken. Desondanks is het natuurlijk goed nieuws, dat Cambodja aan de heropening begint.

China
China laat op dit moment geen buitenlandse toeristen toe.

Filipijnen
De Filipijnen hanteren op dit  moment een verplichte quarantaine voor buitenlandse reizigers van 14 dagen in één van de geaccrediteerde quarantainehotels. Ook reizen binnen de Filipijnen is helaas nog beperkt mogelijk. Hopelijk verbetert de situatie snel en kunnen we dit mooie land weer gaan verkennen!

Indonesië
Op dit moment laat Indonesië geen buitenlandse toeristen toe. 
Bali is sinds 14 oktober wel weer open voor volledig gevaccineerde toeristen uit 19 landen. Helaas staan Nederland en België nog niet op de lijst.

Japan
Op dit moment laat Japan geen Nederlandse toeristen toe.

Laos
Laos laat op dit moment nog geen buitenlandse toeristen toe. De verwachting is dat ze het voorbeeld van Thailand zullen volgen, zodra de opening daar goed verloopt.

Myanmar
Myanmar laat geen buitenlandse toeristen toe. Daarnaast is het land is vanwege het huidige politieke situatie niet veilig. Wij bieden om die reden op dit moment geen reizen naar Myanmar aan.

Nieuw-Zeeland
Op dit moment geldt een algeheel inreisverbod voor toeristische en zakelijke reizigers naar Nieuw-Zeeland. 

Vietnam
Vietnam laat op dit moment nog geen buitenlandse toeristen toe. Vietnam plant het resort Phu Quoc eind november te heropenen voor volledig gevaccineerde toeristen. In 2022 hoopt Vietnam verder te versoepelen.

Zuid-Korea
Op dit moment moeten buitenlandse toeristen 14 dagen in quarantaine bij aankomst in Zuid-Korea in een overheidsfaciliteit. 

De inreisrestricties van de diverse landen kunnen soms snel wisselen. Informeer altijd bij ons over de meest actuele situatie op kijk op de site van de rijksoverheid.

Een reis boeken

Het is zeker al mogelijk op dit moment een reis bij ons te boeken voor 2021 en/of 2022. Sterker nog: er zijn inmiddels al weer fietsers via ons onderweg in Rwanda. Wat is nu leuker dan weer plannen te maken en het vooruitzicht te hebben op een mooie fietsreis?!
Sinds 26 juli 2021 nemen wij ook boekingen aan voor landen met code oranje, wanneer jij daar graag heen wilt en wij denken dat dit veiligen. Rwanda, Turkije en Thailand zijn voorbeelden van dergelijke bestemmingen.

Omdat we goed begrijpen dat dit best een beetje spannend kan zijn in deze periode hanteren wij zo flexibel mogelijke omboek- en annuleringsvoorwaarden. Dit kan omdat we hierover goede afspraken hebben kunnen maken met onze lokale agenten én tickets boeken met flexibele voorwaarden. 

In ons reisvoorstel zijn we heel transparant over deze voorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vraag dus gerust een reisvoorstel aan en neem contact met ons op wanneer er vragen zijn. We adviseren je graag persoonlijk!

Financieel geen zorgen

Asian Way of Life is aangesloten bij de stichting GGTO (Garantiefonds voor gespecialiseerde reisorganisaties). Hierdoor ben je als reiziger financieel beschermd.
De Stichting GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór vertrek maar ook tijdens het verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens jouw verblijf de terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen.